Blog

News from us

Gelderlander William’s nieuwe zomerhitje: I love you

|
26th juni 2018
|
0 Comment
|

William’s nieuwe zomerhitje: I love you

VIDEOGROESBEEK – William Smulders, de Groesbeekse zanger en entertainer, brengt deze week zijn nieuwe zomerhitje I love you uit.  Het is zijn negende single’, waarin hij authentieke rock in een modern jasje heeft gegoten, zo zegt hij zelf.

William Smulders.

William Smulders. © Bert Beelen

Smulders (46) komt uit Groesbeek, woont in Elst en noemt zich een ‘Nijmeegse zanger’. Want toen hij als jong manneke met zijn gitaar rock & roll wilde spelen, zag Groesbeek – met de dominante bullensound van The Sunstreams – dat niet zo zitten. ,,Dus ik ging met mijn brommertje naar de stad om er te jammen.’’

En de artiestenbureau’s wilden hem niet boeken. ‘Teveel een jaren ’50-uitstraling’, zeiden ze. Anno 2018 is er wel waardering voor de eigengereide muzikant die zich scherp wist te profileren met zijn maatkostuums en vetkuif. En met zijn muziek. Natuurlijk, rock & roll, maar ook jazz, latin en popsongs. ,,Ik kan al 20 jaar van mijn muziek leven’’, zegt William, die gemiddeld vier optredens per week heeft en dat in een steeds verder inzakkende (opkomst deejee’s) markt.

Kostbaar

Met optredens verdient een muzikant tegenwoordig het geld. Het uitbrengen van single’s – een kostbare zaak – is voor de marketing.  En ook al zeggen platenmaatschappijen dat je ’s zomers geen single moet uitbrengen (‘iedereen op vakantie’): Smulders doet dat toch.

Zijn doel in het leven? ,,Ik wil iets nalaten. Als ik morgen neerval, is mijn muziek er nog.. En ik hoop nog een keer een hitje te scoren.’’

De single is vanaf maandag te beluisteren via Itunes, Spotify, Clip en via de site williamsmulders.nl. En natuurlijk via radiostations, want de pluggers gaan maandag ook aan de slag.

|