Blog

News from us

Rinus Groeneveld

|
26th augustus 2017
|
0 Comment
|

Special gast saxofonist Rinus Groeneveld.

Op Vrijdag 1 september treed William Smulders met zijn band op tijdens het blues festival te Maarssen. Dit keer met een speciale gast “saxofonist Rinus Groeneveld”. William Smulders werkte de afgelopen jaren vaker samen met saxofonisten zoals Rinus Groeneveld, Boris van de Lek (ex Wild Romance Herman Brood), Saxotone Toon Meijer en Maurice Smit.

In 1969 woonde Rinus Groeneveld een concert van saxofonist Dexter Gordon in Paradiso in Amsterdam bij . Hij was die avond zo onder de indruk geraakt dat hij de volgende dag meteen besloot er zelf ook een tenorsax te kopen. Rinus is een “selftaught blues klootzak” en speelde met veel bluesy jongens, waaronder Little Willie Littlefield, Mose Allison en Eddie C. Campbell. Hij kreeg in 1985 landelijk bekendheid toen de lezers van “De Volkskrant” hem als de beste Nederlandse saxofonist verkozen. Rinus heeft een vol en rijk geluid, maar hij kan mellow als goed, dat is waarom hij is tegenwoordig één van de beste saxofonisten van Nederland, een ‘muzikant muzikant par excellence “. In 1985 bracht hij een album genaamd de “Blues Basterds” met drummer Han Bennink en opnieuw saxofonist Hans Dulfer. Dit album is tegenwoordig een collectors item en jammer genoeg niet meer verkrijgbaar.

Rinus vertegenwoordigd op alle grote jazzfestivals de Nederlandse jazz scene met o.a. Hans als Candy Dulfer, Carlo de Wijs, Pierre van der Linden, Mick Heine, Wilbert de Joode, Maarten Kruiswijk, Hans Ruijgrok, Big John Patton, Big Jay McNeely en ook nog deel uitmakend van de legendarische “Mose Allisons’ Hornsection. Kom vanavond luisteren naar de ‘honking’ saxofoon van Rinus Groeneveld.

|